Essències. Som terra i vincles

Om de la plaça de Millena
Trilogia Mediterrània: oli, pa i vi
Des de 30 €/persona
Inclou cata de vins i d'olis. Tapeo al Restaurant Racó de Seta
cancellaci gratuta

descripció

Sabies que l’om és l’arbre dels pobles? L’om sempre ha estat l’arbre que s’ha plantat a la plaça i sempre ha segut el centre de totes les activitats del poble. I L’Om mil·lenari de Millena és un dels més antics que encara fa ombra i acull les reunions del poble.

I com a arbres monumentals, les oliveres mil·lenàries que abunden per tota la Vall de Seta i on també aprofitarem per visitar l’Almàssera del poble on ens ensenyaran tot el procés del tractament de l’oliva des que arriba del camp fins el seu envasat.

I a prop de Millena, a Gorga, trobem el Celler de Gurgu. Aquest celler destaca per la seua cura en l’elaboració de vins tradicionals, amb la recuperació de vinyes autòctones quasi desaparegudes i la seua fermentació en barriques de fang així com feien en època dels romans. També per l’excel·lència del seu vi: medalla d’or i bronze (2015, 2016) en l’edició de la Challenge International du Vin a Bordeus – França.

I per acabar la trilogia, el pa. Visitarem el forn de pa de Montse, a Gorga, on ens explicaran les peculiaritats de la Coca de Sant Blai, un dolç que tradicionalment només es prepara el mateix dia de Sant Blai.

Passejarem finalment pels carrers de Balones on coneixerem la seua història i l'origen dels seus pobladors i acabarem dinant al Restaurant Racó de Seta uns plats maridats amb olis de varietats autòctones.

fotos

itinerari

Començarem la ruta a la mateixa plaça de Millena, a l’ombra del seu impressionant Om Mil·lenari. Recorrerem el nucli urbà i  arribarem a l’Almàssera de Millena per veure tot el procés de tractament de l’oliva des que arribar del camp, el pessatge, neteja i tot el seu procés d’el·laboració: molturació, batuda de la pasta, decantació, centrifugat, filtrat i finalment, envasat.

Després, ens traslladarem a Gorga per visitar els bancals de vinya del Celler de Gurgu on també ens explicaran tot el procés d’elaboració del vi i farem una cata dels seus bons vins.

Gurgu Jove de Trellat, guardonat diverses vegades en la Challenge International du Vin a Bordeus-França. I Gurgu avant-passats, un vi el·laborat amb la recuperada varietat Giró i criat amb gerres de fang de més de 100 anys.

Passejarem pels carrers de Gorga, per arribar al Forn de pa de Montse. Alli podrem tastar alguns dels seus dolços i ens explicaran també com fan la Coca de Sant Blai, un dolç que tradicionalment només es fa el dia de Sant Blai.

Després, emprendrem el camí cap a Balones on visitarem el seu casc urbà i l’esglèsia i on ens explicaran  l’origen del poble i dels seus pobladors.

Pararem a l’Ajuntament per veure un audiovisual presentant-nos les diferents varietats d’olives, dels olis que s’obtenen i de les seues característiques i usos.

I acabarem aquesta trilogia al Restaurant Racó de Seta on farem un tast amb els olis de les varietats autòctones i farem una picaeta amb un maridatge dels olis.

característiques

horari d'eixida
09:00:00
duració
5 hores
menjar*

Maridatge amb olis autòctons

accessibilitat
si
cata

D'oli i vi

mascotes
si
cotxe propi*
si
dificultat
fàcil
idiomes

Valencià 
Castellà

per a més informació

Oli Castell de la Costurera-SAT Agrofruit
675923072
balones@essencies.net

Des de 30 €/persona
Inclou cata de vins i d'olis. Tapeo al Restaurant Racó de Seta
cancel·lació gratuïta
dates disponibles

Fes la teua reserva

La ruta del tresor
La Canyada
Crims, misteris i llegendes que envolten la troballa del Tresor de Villena i la joia del Fondilló
50 €/persona

proper itinerari
10-06-2023
places lliures
12/12


entitats col·laboradores

logo Generalitat Valenciana
logo Exquisit Mediterrani
Oli
OLI
Oli
Aceites

Essències

ESSÈNCIES és un projecte de FADIT
FADIT. FEDERACIÓ ALACANTINA PER AL DESENVOLUPAMENT I LA INNOVACIÓ TERRITORIAL.
Camí del Molí, 1
03841 Alcosser de Planes - Alacant
info@fadit.org


MAPA WEB

INICI
QUI SOM?
FES LA TEUA RESERVA
CONTACTE
política de privacitat
política de cookies

Innova - Disseny i Comunicació

ESSÈNCIES és un projecte de FADIT
FADIT. FEDERACIÓ ALACANTINA PER AL DESENVOLUPAMENT I LA INNOVACIÓ TERRITORIAL.
Camí del Molí, 1
03841 Alcosser de Planes - Alacant
info@fadit.org

Estàs registrat?

No estic registrat

Vull donar-me d'alta


Accepte la política de protecció de dadesJa estic registrat Accedir a l'àrea de clients
places lliures
Estic d'acord amb la política de privacitat


FORMA DE PAGAMENT*

Pagament amb targeta
Transferencia bancària
* Els camps amb asterisc són obligatoris
RECORDA AQUESTES RECOMANACIONS: